S-lepičkové páskování

sobota 31. března 2012
Nikdy jsem módním vlnám příliš nepodléhala. Jako dítě mě proti nim úspěšně chránila máma, později se mi naštěstí vyprofiloval vlastní vkus, takže nepotřebuju, aby mi někdo říkal, že zrovna tohle je teď to, co by se mi mělo líbit. Dvěma mániím jsem se ale neubránila. Pubertu jsem prožila někde ve Středozemi a vše kolem Pána Prstenů pro mě bylo skoro posvátné. No a aktuálně jsem se přidala do klubu washi nadšenců. S-lepičky už u mě taky přistály, díky lišky. Shodou náhod jsem snad po sto letech pátrání narazila na bílé kalíšky na vajíčka, tak jsem je hned zapojila do lepení. A na focení kartiček a cedulek jsou pásky super! Modré přání a placka je na Fleru - TU. Koníková akce klubu ZVN, o které už jsem psala, pořád běží!




Koláž docela velikonoční

úterý 27. března 2012
1. Ošatka z trhů v Rožnově, pořád z ní mám obrovskou radost. Našeho dědu potěšilo, že máme něco takového doma, záblesk jeho doby... Vajíčka kdysi pečlivě lepená, letos konečně využitá. Snad se dostane i na "čerstvé" skořápkování. A možná si konečně vyzkouším i ty madeirové kraslice!
2. Krajkované květináče frčí, jak se tak rozhlížím po blogovém obzoru. Nedivím se, jsou úžasné. Oseníčko neměli, tak nám tu roste kočičí tráva. Už aby se na ní měl kdo pást!
3. Maličká su... Máma když jí byly... asi tři? Jedna z mých nejoblíbenějších fotek, dojemná, kouzelná... Tak trochu doufám, že k nám někdy přibude taky takové děvčátko.
4. Ztracená Eliška. Stýská se nám.
5. Sklépečky v Petrově. Cyklodovča po jižní Moravě, tuším léto 2009. V jednom z nich nám burčák zachutnal tak, až se nám dočista pokazila kola. No fakt, vůbec nejela rovně. Tak jsme si rozbalili stan přímo před sklípkem. Věřte, že i s pár tyčkama a plátnem se dá postavit surrealistická architektura, když má člověk tu správnou, no, jak to říct... inspiraci.
6. Murýšek, chuďato moje, pořád otravované foťákem. Murýšek spinká, Murýšek se protahuje, Murýšek zívá... No co naplat, fotomodelky mají těžký úděl. I ty nedobrovolné.
7. První letošní záblesky jara na zahrádce. Jupí jou, juch juch!
8. Velikonoční perníčky napečeny. Neměknou, potvory, ale voní úžasně.
9. Slépky sem, slépky tam, co já s nima udělám... Jsem zvědavá, kdy mě to nadšení přejde. Taky to tak máte? Že se vám něco, co vytvoříte, až nepokrytě líbí a pak najednou střih a máte chuť to vymazat z povrchu zemského? Jen věci, které těmito mými stavy prošly a stalé existují, považuji za přijatelné.


Soukromý kurník

pondělí 26. března 2012
Tyhle madam teď bydlí u nás. Tak jsem se na ně těšila, že jsem jim hned musela zajít pro rámečky... Taky jsem se těšila, že přijde konečně pan instalatér a udělá něco z trubkou a když bude trubka ohnutá, tak koš půjde do skříňky a když už nebude koš venku, tak se přemaluje flekatá stěna a když bude nově vymalovaná stěna, tak se pověsí obrázky a když budou viset obrázky, tak už bude chybět jen židle a odpočívací koutek bude na světě... Když jsem u těch slepic - nepřipomíná vám to pohádku O kohoutkovi a slepičce? Mně jo. Pan instalatér nepřišel. Kohoutek chcípl... Ach jo.  Erbene, Boženo, a tak to na tom světě chodí!








Velkochov! Drůběžárna! Slepičárna!

neděle 25. března 2012
Zdražení vajec! Nedostatkové zboží! Vaječná mánie! Nosnice jdou na dračku! Drůbež frčí! A tak k Tobě taky jednu slépku posílám. Každý den Ti snese jedno vajíčko a v něm bude dobrá nálada. KRÁSNÉ JARO!

Toť moje jarní poselství.

Linorytové tisky se vyvedly báječně. Teď jsou v dalším zpracování. Některé už svoji fazonku dostaly, na další se teprve chystám. Včera jsem zavalená horou barevných papírů usnula až dneska... Jít spát se slepicemi rázem dostalo jiný význam... Velká radost, kombinování barev, vymýšlení pro koho jakou... Část slépek vyšlu do světa jako dárky, jedna (nosnice roku!) se nám samozřejmě uhnízní na stěně a jedna frnkla i na Fler. TU! 



Malé velké kovové radosti

čtvrtek 15. března 2012
Už je to tu definitivně doma. V kuchyni ledasco odvařeno, oblíbená místa ustálena... Mám radost, že se nám, i když pomalu, daří odstraňovat nedodělávky, které se před nastěhováním nestihly... Měla jsem trochu strach, že nás některá provizoria budou strašit ještě pěkně dlouho, když se nezlikvidovala hned, jako třeba hnusné panelákové dveře (jedny bohužel ještě zůstaly, ach jo...) nebo "husí krk" od digestoře. To bych ale nesměla mít tak úžasného a akčního muže (šplhám, šplhám...), který všechny mé povzdechy vždycky statečně vyslechne a pak koná... Takže máme báječný nový nerezový "komín" v kuchyni aneb velmi vzhlednou "flignu na oko"... A taky namontované kliky, které obyč dveře z marketu povýšily minimálně o tři třídy. A hurááá, už se mi všude po bytě neválí časopisy a letáky, protože mám co? Stojan, juch!
A co náš čeká včil? Pevně věřím, že šikovný pan instalatér vyřeší prapodivně pokroucený odtok z umyvadla a odpadkový koš se bude moct tedy konečně ubytovat na své místo pod dřez a na tom místě, které zabírá teď (a které je už velmi apartně označkované krví z kapra, olejem z rybiček i černým čajem), snad konečně vznikne prostor pro odpočívací koutek v kuchyni. Tedy zátiší s nějakou tou repasovanou židlí (bazaryyyy a natírááát), nad kterou si pověsím nádherný obraz, který jsem dostala od mámy za promoce... Krásně si to maluju, což? A to nemluvím o plánech, které mám s lodžií... (asi bych sem měla hodit číslo účtu a vyhlásit sbírku....) Taky doufám, že se mi konečně podaří přemluvit kamarádku, aby mi přečalounila příšerné rezavé vchodové dveře (máme moc šikovné přátele, bohužel dost vytížené...) A ještě by to chtělo konečně pověsit záclony do ložnice... A ještě... a ještě... a ještě... Však to znáte.





Koláž narozeninová kulatá...

neděle 4. března 2012
A byla oslava veliká, plná smíchu a vína... Všechno nejlepší mami a děkuji za všechno. Mám Tě moc ráda!

(1.Murynka 2. ilustrace od mámy 3. slavnostní tabule 4. že by jaro?)