Jarní lodžie

neděle 30. března 2014
 Taky jste se tak těšili, až se zase bude více žít venku? Já moc... A taky jsem se letos těšila, až ozkoušíme opravenou lodžii. Je to paráda, dát si kafe venku, přečíst si časopis... I Matyldě se na sluníčku moc líbí. O víkendech to máme i s kulturním programem. Provizorní halu na hokej už sice zbourali, ale zase začala sezóna fotbalu. Znáte ten vtip? "Babičko, a neovlivňuje vás nějak, že žijete takhle u fotbalového stadionu?" "Ne-ne-nenene, nenenene-ne-ne." No jo, ono to takhle napsaný nevyzní... Ale občas mi taky ještě celé pondělí hrká v hlavě: "Lipina jeedééé, Lipina." 


Lentilky jsou krásné

středa 26. března 2014
Úplně ze všeho nejdřív si musím postěžovat, jak mě ten můj blog zlobí. Vůbec mi nechce dovolit, abych si přidávala nové "kamarády", nezveřejňuje drobné změny, které jsem na blogu udělala a tak vůbec. Je to lump. Jestli náhodou někdo víte, "čo sa robí", budu ráda za každou pomoc. (Začínám mít chuť se z internetového blogu přeorientovat zpátky na papírový blok, ten si tolik nevymýšlí...)

Po čtyřech letech, co jsem se zjevila na Fleru, jsem se konečně taky jednou odhodlala zapojit do nějaké soutěže. Skalní "Fléráci" ji jistě zaznamenali. Je barevná a lentilková. Nedělám si sice velké naděje, že by obrázky mohly uspět v konkurenci jiných, praktičtějších nápadů, ale zase proč to nezkusit... V pondělí prý bude vyhlášeno deset finalistů. Jsem zvědavá, koho porota vybere. A docela se těším na všechny ty barevné nápady.



Vítej jaro!

pátek 14. března 2014
Lněný běhoun na stůl s jednoduchým tulipánovým vzorem a naopak zdobný květinový dekor na kapesníčkové krabici. Jdu hrabat, co bych ještě pomalovala...




Horečnatě

úterý 11. března 2014
A už je to tu zas... Ale dobře mi tak. To je trest za ten můj věčný pocit mesiášství a nepostradatelnosti. Kdybych se vypotila a vyležela rovnou, nemusela bych se s tím crckat dva měsíce po kouskách. Horečka "třicetdevět" je už opravdu pádný argument, proč zůstat v posteli. Co dělat, aby se člověk pod peřinou, mezi chvílemi horečnatého spánku, nezbláznil?

Dívat se na Artmix. Ostravský díl je skvělý. Mám strašnou chuť prolézt Ostravu a všechny výstavy, které nabízí. Mám ještě větší chuť konečně udělat tu svoji výstavu, kterou mám v hlavě tak dlouho... Ale jak? Potřebovala bych prostor a čas jen pro tvorbu. To je luxus, který si nemůžu dovolit.

Připomenout si oblíbené filmy, které naplní potřebu vnímat krásno a estetično. Každý záběr jako moment ze starých pláten. Pýcha a předsudek. Dívka s perlou. A můj nový objev díky ČT Art - Jasná hvězda. Příběh o básníku Johnu Keatsovi.

Konečně podrobně prostudovat časopisy, které jsem zatím jen rychle proletěla. Ikea live. Venkov a styl. Marianne bydlení. Už jenom na ty obálky je radost se dívat. Někdo mi chtěl modrými detaily asi udělat radost.

Podívat se na všechny díly F. L. Věka. A v pauzách objevovat nové pořady - třeba Naše tradice. Vy jste věděli, že se něco takového točí? A občas to odlehčit Herbářem (sakra, jak to ty ženský dělají, že vypadají tak krásně a mladě?) a Ditou P. (no jo, mluví blbě, ale díky ní umím koblihy...) A Folklorikou.

Domluvit si další výměny. Díky, že píšete, že máte zájem... Myslím, že se prohlásím za vynálezce a specialistu na rodinné okýnkové obrázky.

Ale teď už Paralen, vypít horký čaj a zase si chvilku pospat...


Tak koho ještě nalákám?

neděle 9. března 2014
Poslední várka výměn dokončena. Obrázky odeslány k majitelkám, já mám své krásné výslužky taky už dávno doma... Tak se ptám, kdo má chuť se pustit do další výměny? Drátované, keramické, porcelánové, háčkované, pletené, proutěné, šité, dřevěné, klidně i papírové... Obal na knihu, kabelka, hrnky, misky, košíky, ubrus, mýdla, polštáře, hračky, deník, šperky, chňapky, zástěra na vaření... Cokoliv autorského, originálního, handmade... Těším se!

1. Výměna se šikovnou Janou, drátkovaná srdíčka jsou úúúžasná! 2. Obrázek pro milou Magdu. 3. Kočičky od syroovky. 4. Perfektní taštička od Jany G.

Všechno nejlepší, mami!

úterý 4. března 2014

Pro Magdu

pondělí 3. března 2014
Poslední "okýnkový" obrázek, který jsem měla na seznamu. Kéž by mi každý uměl tak krásně popsat, co si přeje...