Máme návštěvu

pondělí 30. června 2014
Máme návštěvu. Na týden. Ani jedné ze stran nelze připsat nadšení. Berťa je mokrej, smradlavej a naštvanej, proč musí mít na sobě sakra to triko... (No, protože je mokrej a smradlavej...) A Matylda je v němém úžasu (a to je teda co říct, že Matylda je někdy i němá), co u nás to mokré, nevonící a chrochtající zvíře jako dělá... 



Přípravy no. 2

sobota 28. června 2014
Fotoalbum z ručního papíru jsem dostala od zasvěcené kolegyně-kamarádky skrze její děti, které učím. Je překrásné. 
Lind znáte? Myslím, že tyhle její cedulky jsou originální tip nejen na svatební dar. Já jsem nám cedulku nadělila předčasně sama. I kvůli fotkám. Každopádně až budeme někomu chtít darovat penízky, vím, jak je hezky zabalit.
Pokladnička a plechovka na lístky do tomboly. Plechovky jsou velké, od Nutrilonu. Díky sestřenici a její Verunce máme zásobu. Tombola bude, ale ne taková ta jakože "vtipná"... Opravdová, plná cen, z nichž spousta je nachystaná díky blogovým výměnám (ještě jednou díky moc všem!). 
Praporky jsou taky výměnové. Něco mi říká, že budou mít bohaté využití i po svatbě. 


Svobodaaa!

pátek 27. června 2014
Slyšeli jste to? Slyšeli jste tu ránu, jak ze mě spadla všechna ta tíha? Mám chuť si zařvat jako William Wallace via Mell Gibson: "Svooooboooodaaaaaa!" Letos si to volno sakra zasloužím, ať si kdo závidí, jak chce... Myslím, že fotky nepotřebují nijak zvlášť komentovat... Asi je každému hned jasné, jak jsem z dárků nadšená... A když jsem v jedné taštičce našla tři sáčky sušených rajčat, tak jsem neměla daleko k slzám dojetí. Kdo by to byl řekl, že mě rozbrečí rajčata... Chápete to? Já jsem fakt dostala místo bonbošky svoji oblíbenou dobrotu... Oni mě snad někdy i poslouchají a zajímají se... Už zase... Rajčata jedny dojemný...





Přípravy no. 1

pondělí 23. června 2014
Tmavě modrá, bílá, přírodní, puntíky, srdce, folklor, krajka, recy, handmade... Spousta večerů... Spousta drobností pro radost... Kvůli jednomu dni? Rozhodně!

Letní garderoba

pátek 20. června 2014
Jak se cítím? Jako učitelka na konci školního roku... A letos to má opravdu grády... Takže terapie sestavováním prázdninové (ne jen svatební) garderoby... S následnými výčitkami svědomí ohledně rozpočtu... Bo učitelský plat, však víme... (Sekáče a narozeniny jsou geniální vynálezy...)

Narozeninové...

pondělí 2. června 2014
...ale hlavně svatební... Jistě mi sem tam odpustíte nějaké to svatební reklamní okénko a snad ho někdo i uvítá a ocení, protože já občas při prodírání se vším tím tuctovým a konvenčním docela tápu... Ne že bych nevěděla, co chci. Spíš ne vždy vím, kde to najít...
Helíska ale i tak určitě znáte, že jo? Křehkou maminku, která vytváří neskutečně poetické šperky ze stříbra a kamenů... V mém případě porcelánu... Moc jsem si od ní přála nějaký šperk mít a kdy jindy si ho nechat nadělit než právě k této příležitost... Jsem nadšená a hřeje mě pocit, že někdo vytvořil takovou krásu jen a jen pro mě.
(Víte, já si tu svatební agenturu jednou fakt otevřu. Mě všechno to vymýšlení a chystání kolem tak baví... Jenže mi chybí obchodnické a manažerské schopnosti... Kdo je má a přidá se?)